Bűnösnek vallotta magát a BLM-tüntetőkre fegyvert fogó amerikai házaspár

2021. június 18. – 16:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bűnösnek vallotta magát az az amerikai házaspár, akiket tavaly nyáron filmeztek le, amint a kúriájuk előtt fegyverrel hadonásztak a George Floyd halálát követően a társadalmi igazságosságért tüntetőkkel szemben, írja a BBC. A különleges ügyész szerint nincs arra bizonyíték, hogy bárkinek is fegyvere lett volna a tüntetők közül, akiktől a házaspár saját állítása szerint meg akarta védeni magát.

Mark és Patricia McCloskey beleegyezett, hogy átadja a Missouri állambeli St. Louisban 2020. június 28-án történt konfrontáció során használt fegyvereket. Az ügyvéd házaspár országos hírnévre tett szert, miután a róluk készült felvételek bejárták az egész médiát tavaly nyáron.

„Újra megtenném” – mondta Mark McCloskey a bíróság előtt csütörtökön, az amerikai média jelentése szerint. „Bármikor, amikor a csőcselék közeledik felém, megteszem, amit tudok, hogy közvetlen testi sértés veszélyének tegyem ki őket, mert ez tartotta vissza őket attól, hogy tönkretegyék a házamat és a családomat”.

A 63 éves Mark McCloskey bűnösnek vallotta magát negyedfokú testi sértés vétségében, és 750 dollár (225 ezer forint) pénzbírságot kapott. A 61 éves felesége bűnösnek vallotta magát zaklatás vétségében, és 2000 dolláros (600 ezer forintos) pénzbírságot kapott. Mivel a vádak vétségek, a személyi sérülésekre szakosodott ügyvédek megtarthatják ügyvédi engedélyüket, és továbbra is birtokolhatnak lőfegyvereket.

A házaspár a tavaly nyári eset után hőssé vált az amerikai jobboldal szemében. Részt vehettek például a Republikánus Párt jelöltállító gyűlésén az elnökválasztás előtt, Mark McCloskey pedig idén májusban bejelentette, hogy elindul Missouri állam egyik szenátusi székéért is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!