Tüntetők közé lökött egy parkoló kocsit egy autós Minneapolisban

2021. június 15. – 05:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Parkoló kocsinak hajtott nagy sebességgel egy autós, így a járművet tüntetők közé lökte az Egyesült Államokban, Minneapolis városában – nyilatkozták szemtanúk hétfőn a Yahoo News szerint. A rendőrség ugyanakkor még nem erősítette meg ezt, csak annyit közölt, hogy a karambol miatt egy ember meghalt, hárman pedig megsérültek.

A karambol abban a minneapolisi negyedben történt, ahol ebben a hónapban ismét letartóztatás közben halt meg egy fekete férfi, akit ezúttal egy szövetségi alakulat lőtt le. A tüntetők azt követelték, hogy a hatóságok hozzanak nyilvánosságra több bizonyítékot az ügyben.

Fotó: INSTAGRAM @LAVISHMACK /via REUTERS
Fotó: INSTAGRAM @LAVISHMACK /via REUTERS

A hatóság tájékoztatása szerint a tüntetők az autót vezető férfit kirángatták kocsijából, és ütlegelni kezdték. A baleset okozóját a rendőrség őrizetbe vette, és kórházba szállította, hogy ott ellássák a sérüléseit. Egyelőre nem tudni, hogy miért karambolozott a férfi – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy az előzetes vizsgálat szerint kábítószer és alkohol szerepet játszhatott a történtekben.

Egy szemtanú szerint a parkoló autó olyan erős ütést kapott, hogy a levegőben megperdült, és rázuhant egy nőre, aki életét vesztette. A CNN azt írja, hogy a nő, Deona Knajdek kétgyermekes anyuka volt, a saját autóját úgy parkolta le, hogy azzal biztosítsa az utat a tüntetők számára. A karambol után kórházba szállították, de az életét már nem sikerült megmenteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!