Most már biztos, hogy medvetámadás áldozata lett egy 57 éves férfi Szlovákiában

2021. június 15. – 18:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megerősítették, hogy amint azt sejteni lehetett, medvetámadás áldozata lett az az 57 éves férfi, akinek a holttestét hétfőn találták meg a szlovákiai Banskô völgyben – írja a Boom.sk.

A medvetámadás tényét a boncolás igazolta, a TASR hírügynökséget Gabriela Kremeňová, a zsolnai kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatta kedden a hírről.

Szlovákia újkori történetében ez az első eset, hogy medve okozta egy ember halálát.

Albín Husarčík, a rózsahegyi járásbeli (Ružomberok) Lúzsna polgármestere elmondta: a férfi a völgyben, egy viszonylag látogatott külterületen sétált, ekkor történhetett a tragédia. Arról is beszélt, hogy a helyiek gyakran látnak medvéket a természetben, de medvetámadás eddig még nem történt, és a vadállatok a faluba se merészkedtek be.

Kremeňová elmondása szerint a rendőrséget hétfőn értesítették arról, hogy eltűnt egy 57 éves férfi, akinek a holttestét később a liptói település határában találták meg. A halottkém a helyszínen megállapította, hogy az illető nem természetes halált halt: a fején, a nyakán és az oldalán harapásnyomok voltak, a holttest közelében pedig friss medvenyomokat találtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!