Legalább 8 halott egy kínai vegyi üzemben történt balesetben

2021. június 12. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolcan meghaltak, hárman megsérültek, amikor szombaton Kína délnyugati részén fekvő Kujjang városában baleset történt egy vegyi üzemben – írja a Yahoo News. Az első hírek szerint metil-formiát szivárgott egy szállítmány rakodása közben az üzem területén.

A metil-formiát hangyasav metilalkohollal alkotott észtere, egy olyan vegyület, amit rovatirtószerként is használnak. Ez a bőrre kerülve irritációt, vörösséget okoz, a belégzése pedig légszomjat, eszméletlenséget okozhat.

Amióta a kínai gazdaságon belül egyre nagyobb a nehézipar és vegyipar jelentősége, gyakran fordulnak elő hasonló balesetek, amit a biztonsági szabályok lazán kezelésével, valamint a korrupcióval magyaráznak a szakértők. Az elmúlt években több százan estek hasonló balesetek áldozatául. Legutóbb, 2019-ben, 78-an haltak meg, amikor baleset volt egy Kína keleti részén lévő Jiangsu tartományban egy vegyi üzemben.

Az utóbbi idők legtöbb áldozatával járó balesete egy 2015-ös robbanás volt, amikor 173 ember halt meg Tiencsinben. Ekkor 700 tonna nátrium-cianid robbant fel egy olyan cég raktárában, amelynek nem volt engedélye veszélyes anyagok kezelésére a robbanás idején. Az áldozatok döntő többségben tűzoltók és rendőrök voltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!