Őrizetbe vettek egy román polgármestert egy 12 éves lány megerőszakolásának ügyében

2021. június 11. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vettek egy romániai polgármestert és két másik embert egy különösen súlyos nemierőszak-ügyben – számolt be a Transindex. Az ügyészek több személyt gyanúsítanak azzal, hogy 2017 és 2018 között megerőszakoltak egy akkor 12 éves lányt.

A portál beszámolója szerint Ilfov megyei Ștefăneștii de Jos nevű település PNL-s polgármestere is a csütörtök este bilincsben elvitt személyek között van, a Hotnews forrásai szerint mindannyiukat „kiskorúval való szexuális kapcsolattal” vádolják. Ştefan Ionel Robertet újságíroknak azt mondta, a vád ellene hamis.

Az ügyben 2018-ban kezdődött nyomozás kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanújával, de idén februárban panaszt regisztráltak, és a két aktát összevonták, majd megváltoztatták a bűncselekmények jogi besorolását nemi erőszakra. A román törvények értelmében a 13 évnél fiatalabb gyerekkel létesített szexuális kapcsolat esetében kettőtől hét évig történő börtönbüntetés szabható ki az elkövetőre.

Az erőszak túlélője jelenleg 15 éves, 12 éves korában esett teherbe, 13 évesen szült, írja a Transindex (de az nem derül ki egyértelműen, hogy a teherbe esés a nemi erőszak következtében történt-e).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!