Fejbe lőttek egy vadászt Romániában, egy volt helyi polgármesternek is köze lehet az ügyhöz

2021. június 10. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Már egy hónap is eltelt azóta, hogy május hetedikén, a romániai Bihar megyében található Magyarremete környékén, az erdőben fejbe lőttek egy 46 éves vadászt, mostanra azonban újabb részletek derültek ki annak az illegális vadászatnak a körülményeiről, ami miatt Laza meghalt.

A Főtér.ro értesülésekre hivatkozva azt írja, hogy az első hírek szerint a sérülést Sebastian Bologa mézgedi lakos okozta, ám mellette további hat személyt is felelősségre vonnának a hatóságok. Kiderült ugyanis, hogy jelen lehetett, sőt a lap szerint az egész illegális vadászatot szervezhette Adrian Ştefănică volt magyarremetei polgármester. Ott lehetett testvére, Ioan Ştefănică, aki szintén erdész, Alin Letea, az erdőfelügyelet alkalmazottja, Cosmin Iştoc, a magyarremetei önkormányzat környezeti felügyelője, Ioan Lezeu, építési vállalkozó, valamint egy hajtóként közreműködő juhász, Nicolae Magda. Tanúként említett a lap egy másik mézgedi lakost, Geczi Ştefant.

A lelőtt vadász állítólag nem a helyszínen, hanem másnap, a kórházban halt meg, miután az orvosok nem tudták eltávolítani a sebesült területről a lövedéket. A lap szerint a hat újabb gyanúsítottat őrizetbe vették, majd felügyelet alá helyezték, ám öten fellebbeztek ez ellen, a bíróság pedig ezt jóvá is hagyta. Négy érintett ügyvédje állítja: az ügyészeknek semmilyen bizonyítékuk nincs, enélkül ez maximum vadászmese.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!