NATO-bázison akart robbantani egy olasz neonáci csoport, a terrorelhárítók lecsaptak a tagokra

2021. június 7. – 20:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

12 feltételezett neonáci otthonát rohanta le az olasz terrorelhárítás hétfőn, mikor megtudták, hogy a csoport egy bombát akar csempészni egy NATO-bázisra – írja a Politico. A terrorelhárítók találtak több képet Hitlerről, horogkereszteket, valamint egy könyvet, amiben zsidó vezetékneveket listáztak. A gyanúsítottak a Római Árja Rend feltételezett tagjai, ami egy szélsőséges neonáci csoport.

Az egyik gyanúsított 2019-ben megnyerte a Miss Hitler nevű szépségversenyt, és Miss Eva Braunként utal magára.

A vizsgálatot két éve kezdték, de akkor még inkább az olasz szélsőjobboldal feltérképezéséről szólt. Így bukkantak rá a csoportra, aminek tagjai „rasszista, diszkriminatív, náci ihlettettségű, antiszemita és holokauszttagadó tartalmakat, videókat és képeket osztottak meg a közösségi oldalakon”. A rendőrség több olyan szélsőséges csoportot is talált a Facebookon és egy orosz közösségi oldalon, amikben a tagok elvileg arra ösztökélték egymást, hogy erőszakosan lépjenek fel zsidókkal és bevándorlókkal szemben.

Akkor döntöttek a cselekvés mellett, mikor rátaláltak a Judenfrei Liga nevű WhatsApp-csoportra, amiben a tagok arról beszéltek, hogyan kell bombát csinálni, hogy becsempésszék egy NATO-bázisra.

A gyanúsítottaknak hetente le kell jelentkezniük a rendőrségnél, amíg el nem dől, hogy megvádolják-e őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!