Aligátor harapta tarkón az őskori cápafogat kereső búvárt Floridában

2021. június 6. – 16:24

Másolás

Vágólapra másolva

Egy floridai búvár túlélte, hogy tarkón harapta egy aligátor, adta hírül a CNN. A 25 éves, Tampa városából származó Jeffrey Heim múlt vasárnap azért merült, hogy őskori cápafogak után kutasson a Myakka folyón, végül másfél napig kórházban volt és 34 kapocs kellet a sebeinek összezárásához.

Heim saját bevallása szerint többször búvárkodott már ebben a folyóban, és mielőtt beugrott volna a vízbe tíz percet szánt arra, hogy körül nézzen, van-e a környéken aligátor. Mivel nem látott egyet se, felvette a búvárruháját, majd oxigén palack nélkül merült. De alig töltött 45 másodpercet a víz alatt, máris érezte, hogy fejbe találta valami.

A férfi először azt hitte, hogy egy hajócsavarba ütközött a feje, de aztán szembe találta magát az aligátorral.

Óriási szerencséje volt, mert a harapás után el tudott hátrálni és fel tudott úszni a víz felszínére. Mivel egy étterem közelében merült, egy ott étkező volt tűzoltó azonnal a segítségére sietett az étterem elsősegély dobozával és bekötözte a fejét, közben más vendégek hívták a mentőket.

A férfi az aligátortámadás után attól félt, hogy meg fog halni és iszonyú fáradtnak érezte magát. Ennek ellenére a kórházba érve már igyekezett viccelődni a történtekkel. Csak akkor tudatosult benne, hogy mekkora szerencséje volt, hogy túlélte, amikor már a fejét CT-zték. Ezt a felismerést pedig egy kifejezetten spirituális és érzelmes pillanatnak írta le később:

„Egy órán keresztül sírtam megállás nélkül és csak Istenre tudtam gondolni.”

Utólag azt is belátta, hogy túl könnyelmű volt, nem kellet volna az aligátorok párzási időszakban merülnie. Ha teljesen felépül, szeretne újra merülni, de a Myakka folyót ezután elkerüli.

A baleset után a hatóságok két aligátort is befogtak a környéket. A befogott aligátorokat a CNN szerint általában levágják a húsukért, néha pedig eladják állatkerteknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!