Fél évszázad után lett meg a gyilkos egy halálra késelt illinois-i tinédzser ügyében

2021. június 5. – 09:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közel ötven év után tartóztatták le a rendőrök egy kegyetlen tinédzsergyilkosság gyanúsítottját az USA-ban. A CNN beszámolója szerint a most 76 éves, minnesotai Barry Lee Whelpleyt gyanúsítják azzal, hogy 1972-ben halálra késelte a 15 éves, naperville-i Julie Ann Hansont.

Ez a rettenetes bűncselekmény 49 éve kísérti a családot, a helyi közösséget és a rendőrséget is, mondta Robert Marshall, Naperville rendőrfönöke. „A nyomozás és az annak révén emelhető vádak valóban évtizedeken átívelő csapatmunka eredményei, nem is lehetnék büszkébb a nyomozóink elszántságára és leleményességére, mind a múltbeli, mind a jelenlegi nyomozókra, akik soha nem adták fel Julie ügyét” – tette hozzá.

Az 1972. július 8-án Hanson kölcsönkérte a bátyja biciklijét, hogy elmenjen egy baseballmeccsre, de soha nem tért haza. A lány eltűnését bejelentették a naperville-i rendőrségen, és agyonszurkált holttestét még aznap megtalálták egy mezőn.
A bűntény történtekor nem találtak gyanúsítottat a rendőrök, de 49 évnyi folyamatos nyomozás után a hatóságok a DNS– és a genetikai elemzési technológia fejlődésének köszönhetően eljutottak a letartóztatáshoz – mondta Marshall. Hanson szülei már nem élnek, de testvérei hálájukat fejezték ki a rendőröknek a vádlott elfogásakor tartott sajtótájékoztatón.

A Hanson-gyilkosság idején Whelpley 27 éves volt, és egy mérföldön belül lakott Hanson otthonától, mondta a rendőrség. A hatóságok közölték, hogy nem adhatnak részleteket a letartóztatáshoz vezető DNS-bizonyítékról, nehogy veszélyeztessék az ügy vádemelését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!