Ellensége műlábából ihatott egy kitüntetett ausztrál katona, az exfelesége szivárogtathatta ki róla a képeket

2021. június 3. – 23:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen a feje tetejére állították Ben Roberts-Smith ausztrál katonatiszt rágalmazási perét azok a képek, amiken a férfi egy művégtagból iszik egy illegális afganisztáni bárban – írta meg a Guardian és a Daily Beast.

A Viktória-kereszttel kitüntetett katona az Age, a Sydney Morning Herald, a Nine és a Canberra Times lapokat perelte be, amiért azok háborús bűnökkel vádolták meg.

A lapok azt állítják, hogy a művégtag, amiből Roberts-Smith a képeken iszik, egy általa megölt afgán férfié volt.

Az eset állítólag 2009-ben történt. Miután lelőtte a férfit, az ausztrál katona elvette a műlábát, és az afganisztáni bázison lévő Fat Ladies 'Arms nevű tiltott földalatti kocsmába vitte, és ott többen is ittak belőle.

Néhány fénykép már korábban is keringett az interneten, de az ausztrál katonák földalatti bárjában készült több száz kép csak szerdán jelent meg.

A 42 éves férfi cáfolja a háborús bűncselekményekkel kapcsolatos állításokat, azt viszont elismerte, hogy lelőtt egy afgán férfit, aki állítása szerint tálib katona volt. Roberts-Simth korábban azt mondta, hogy undorítónak találja, hogy a végtagot háborús trófeaként eltulajdonították volna. Csakhogy a katonatiszt a szerdán megjelent fotókon mosolyogva pózol a barátai mellett, akik épp a művégtagból isznak.

Roberts-Smith és ügyvédei azt állítják, hogy a képeket tartalmazó pendrive-ot a férfi exfelesége, Emma Roberts adta oda a Nine-nak. A katona állítása szerint az adathordozó eredetileg egy uzsonnásdobozba rejtve volt elásva a kertjükben.

Roberts a június 7-én tartandó tárgyaláson tanúskodni fog volt férje hangulatingadozásairól, alkoholproblémáiról és tiltott ügyeiről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!