Meghalt a menyasszony egy indiai esküvőn, úgyhogy végül annak húgát vette el a vőlegény

2021. június 3. – 17:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hirtelen elhunyt menyasszonya testvérét vette feleségül Indiában egy férfi a még aznap tartott menyegzőn, írta meg az MTI.

A vőlegény eredeti menyasszonya, Szurabhi az esküvő napján összeesett, és meghalt. A helyszínre riasztott orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

„A két család összeült, és valaki azt javasolta, hogy a húgom, Nisa menjen hozzá a vőlegényhez. A családok megvitatták az ügyet, és beleegyeztek” – ismertette Szaurab, a menyasszony bátyja a történteket.

Adzsab Szingh, az elhunyt nagybátyja szerint Szurabhi holtteste az esküvő ideje alatt a szomszédos szobában feküdt. „Sosem voltak még ilyen vegyes érzelmeink. A halála feletti gyászt és az esküvő örömét még fel kell dolgoznunk” – tette hozzá. A vőlegény családjának távozását követően megtartották halott testvérük gyászszertartását.

Indiában továbbra is a családok által megrendezett házasságok vannak túlsúlyban, míg a szerelemből köttetett frigyek ritkának számítanak. Ezzel az egy kaszthoz és társadalmi réteghez tartozó családok megőrzik társadalmi pozíciójukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!