Egy órát úszott a 7 éves gyerek, hogy segítséget hívjon, miután apját és húgát elsodorta az áramlat Floridában

2021. június 1. – 08:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hősként ünneplik azt a 7 éves kisgyereket, aki egy órát úszott, hogy segítséget hívjon, miután apját és húgát elsodorta a floridai St. Johns folyó áramlata, írja a CNN. A fiú hősies tettének köszönhetően végül mindkettőjüket sikerült épségben kimenteni a folyóból.

Steven Poust a legnépesebb floridai város, Jacksonville déli részén csónakázott két gyerekével, a 7 éves Chase-szel és a 4 éves Abigaillel együtt. Míg ő a csónakból pecázott, a gyerekek a csónak hátuljába kapaszkodva úszkáltak.

Az úszómellényt viselő Abigail azonban egyszer csak kénytelen volt elengedni a csónakot, annyira erős lett a folyó áramlata. Ezt látva pedig bátyja is elengedte azt, hogy a kislány segítségére siethessen, azonban őt is elsodorta a két kilométer széles folyó.

Az apa is utánuk ugrott, azonban akárhogy is próbálta, nem sikerült elérnie az egyre távolabbra sodródó kislányát. Ekkor szólt a 7 éves fiúnak, hogy próbáljon meg kiúszni a partra, és hívjon segítséget.

Chase-nek egy órába telt elérnie a partot, aki a háton lebegést és a kutyaúszást is bevetette, hogy ne merüljön ki. Amint partot ért, odaszaladt az első házhoz és segítséget kért. Eközben az apja és a húga már 2,5-3 kilométerrel lejjebb sodródott a folyón. A hős kisfiúnak köszönhetően a jacksonville-i tűzoltóknak végül sikerült épségben kimenteni őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!