Egy talált rollerrel nyúlták le egy romániai multimilliomos őrökkel védett, szekrénynek álcázott széfjét

2021. május 31. – 21:32

Másolás

Vágólapra másolva

A 400 ezer eurót érő páncélszekrényt pár hónapja lopták el a váradi multimilliomostól, a rendőrség pedig nemrég bukkant az elkövetők nyomára, írja a Főtér.ro.

A tolvajok egy szigorúan őrzött épületbe törtek be Újpalotán: pontosabban egy Sergiu Turcu milliomos üzletember társaságának központjába. A nyilászárókkal foglalkozó, körbekerített épületbe csak belépőkártyákkal lehet bemenni, a kapuk előtt biztonsági őrök állnak, a tolvajok azonban így is átjutottak a riasztórendszerrel felszerelt területeken.

Turcu a becslések szerint 38-40 millió eurós vagyonnal rendelkezik, szerepel a Románia leggazdagabbjairól szóló Forbes-listán is. A szekrénynek álcázott széfjében közel 400 ezer eurónyi valutát, lejt, aranyrudat és luxusórát tartott.

A sajtóinformációk szerint a betörők álarcot és kesztyűt viseltek, és legalább öten voltak (a rendőrség egyelőre három gyanúsítottat fogott el). A rablás közben rögtönözniük kellett a széf vártnál nagyobb mérete miatt,

végül a széfet egy, az épületben talált rolleren tolták le az épület elé, ahol a bűnbanda tagjai járművekkel vártak rájuk.

A három elfogott férfi a lap szerint mind korábban elítélt, profi bűnöző. Az ügynek van egy negyedik gyanúsítottja is, egy nemzetközi emberkereskedelemért és kerítésért elítélt férfi, akit Olaszországban fogtak el.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!