Egy talált rollerrel nyúlták le egy romániai multimilliomos őrökkel védett, szekrénynek álcázott széfjét

2021. május 31. – 21:32

Másolás

Vágólapra másolva

A 400 ezer eurót érő páncélszekrényt pár hónapja lopták el a váradi multimilliomostól, a rendőrség pedig nemrég bukkant az elkövetők nyomára, írja a Főtér.ro.

A tolvajok egy szigorúan őrzött épületbe törtek be Újpalotán: pontosabban egy Sergiu Turcu milliomos üzletember társaságának központjába. A nyilászárókkal foglalkozó, körbekerített épületbe csak belépőkártyákkal lehet bemenni, a kapuk előtt biztonsági őrök állnak, a tolvajok azonban így is átjutottak a riasztórendszerrel felszerelt területeken.

Turcu a becslések szerint 38-40 millió eurós vagyonnal rendelkezik, szerepel a Románia leggazdagabbjairól szóló Forbes-listán is. A szekrénynek álcázott széfjében közel 400 ezer eurónyi valutát, lejt, aranyrudat és luxusórát tartott.

A sajtóinformációk szerint a betörők álarcot és kesztyűt viseltek, és legalább öten voltak (a rendőrség egyelőre három gyanúsítottat fogott el). A rablás közben rögtönözniük kellett a széf vártnál nagyobb mérete miatt,

végül a széfet egy, az épületben talált rolleren tolták le az épület elé, ahol a bűnbanda tagjai járművekkel vártak rájuk.

A három elfogott férfi a lap szerint mind korábban elítélt, profi bűnöző. Az ügynek van egy negyedik gyanúsítottja is, egy nemzetközi emberkereskedelemért és kerítésért elítélt férfi, akit Olaszországban fogtak el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!