Késsel támadt egy rendőrnőre egy férfi Franciaországban

2021. május 28. – 13:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 2021.05.28. 14:36-kor:

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren jelentette be, hogy a csendőrség ártalmatlanította és előállította az elkövetőt kora délután. A tárcavezető köszönetet mondott a rendfenntartó erőknek a gyors közbeavatkozásért, és jelezte, hogy délután a helyszínre érkezik. Rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsított és a csendőrök között tűzpárbaj alakult ki, két csendőr a karján és a lábán könnyebben, a feltételezett elkövető súlyosan megsebesült. Az elkövető személyazonossága és indítékai egyelőre nem ismertek. A BFM értesülése szerint a férfi 40 év körüli és pszichiátriai problémáiról ismert, a rendőrőrs közelében fogták el. Az üggyel egyelőre a terrorellenes ügyészség nem foglalkozik, de a rendőrség nem zárt ki semmilyen lehetőséget, így a terrortámadásét sem – írta az MTI.

Korábban írtuk:

Késsel támadt pénteken egy rendőrnőre egy férfi a nyugat-franciaországi Nantes-hoz közeli La Chapelle-sur-Erdre rendőrőrsén – közölte a helyi csendőrség. A nőt súlyosan megsebesítette a férfi, de nincs életveszélyben, kórházban ápolják. A támadó elmenekült, miután elvette a rendőrnő fegyverét. A rendőrség nagy erőkkel keresi, Gérald Darmanin belügyminiszter pedig a helyszínre megy – írja az MTI.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a férfi délelőtt 10 órakor támadta meg a rendőrnőt a település rendőrségének egyik irodájában: többször megszúrta a lábán. A támadásnak nem voltak szemtanúi. Az elkövető személyazonossága és indítékai egyelőre nem ismertek.

Az elkövető a támadást követően elvette a rendőrnő fegyverét, és autóval elmenekült a helyszínről. Az autót később a településen megtalálták, de a fegyveres gyanúsított továbbra is szökésben van. A támadót a nantes-i csendőrség több száz tagja keresi, a környéken lévő boltokat kiürítették. A hatóságok arra kérték a helyieket, hogy zárkózzanak be lakóhelyükre, miután a keresett személy veszélyes.