Tigrisek marcangolták szét a gondozóikat két különböző kínai állatkertben

2021. május 26. – 10:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két különböző kínai állatkertben is tigrisek öltek meg egy-egy állatgondozót az elmúlt héten a kínai állami média szerint – írja a CNN.

Az első eset vasárnap történt Kína keleti részén, Anhuj tartományban, Pengpu város állatkertjében, ahol egy tigris halálra marcangolta a gondozóját, aki épp a ketrecét tisztította. Az 55 éves gondozó több mint két évtizede dolgozott az állatkertben.

A második eset kedden történt Honan tartományban, ahol két tigris támadott rá egy gondozóra etetés közben. Az állatkertet kiürítették, mivel a két tigris ki is tudott szökni a ketrecből, a területre azonnal riasztották a rendőröket és a vadőröket, de nem tudták csapdával befogni a nagy macskákat. Végül a rendőrök lőtték le a két állatot. A támadás miatt kórházba szállított gondozó később belehalt a sérüléseibe.

A kínai híradások szerint a honani állatkert csak kölcsönözte azokat a tigriseket, amelyek rátámadtak a gondozójukra, majd megszöktek. Az állatokat korábban egy Szucsou városában található cirkuszban tartották, több mint 6 kilométernyire a baleset helyszínétől. A hatóságok tájékoztatása szerint 2018 óta be vannak tiltva a tigrisszámok, de nem engedélyezték a két tigris átszállítását, az ügyet most vizsgálják.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!