Bombákkal, kardokkal, fegyverekkel akartak a rendőrökre támadni a járványtagadó radikálisok Ausztriában

2021. május 20. – 19:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kardokkal, lőfegyverekkel, csőbombákkal és Molotov-koktélokkal akart a rendőrökre támadni egy járványszkeptikus, koronavírus-tagadó radikális csoport Ausztriában. A hatóságok egy Telegram-csoporton keresztül még időben szereztek tudomást a tervről.

Lőfegyverek és 3500 lőszer mellett két kardot is lefoglalt az osztrák rendőség egy radikális csoporttól, amely a járványügyi korlátozások miatt készült támadásokra a hatóságok ellen. A rajtaütésről csütörtökön számolt be az osztrák belügyminiszter. Karl Nehammer azt ígérte, hogy a törvény teljes szigorával fognak lecsapni a rendőrök elleni merényletet tervezőkre. „Nehéz elhinni, hogy mire készültek a koronavírus-tagadók” – mondta a néppárti belügyminiszter.

A csoport tagjai arról váltottak üzeneteket egy Telegram-csatornán, hogy hogyan készítsenek csőbombákat és Molotov-koktélokat a rendőrség ellen. A belügyminisztérium tudomása szerint más támadásokra is készültek – írja az MTI. A merényleteket egy múlt szombati tüntetésre akarták időzíteni, de a hatóságok egy nappal előtte rajtuk ütöttek. Több házkutatás és kihallgatás is volt már az ügyben, a lőszeren és fegyvereken kívül védőöltözeteket, páncélokat és rádiókat is elkoboztak.

Az osztrák sajtó tudomása alapján a szervezkedés országos szintű lehetett: a Kurier szerint Bécsben, Alsó- és Felső-Ausztriában, Stájerországban és Vorarlbergben is történtek rajtaütések. Nehammer belügyminiszter szerint a félkatonai felszereltség már-már a terrorista szervezetekére emlékeztetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!