Sokan használnak Viagrát Szöul night-clubos részein, és még többen fognak

2021. május 18. – 14:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétvégente emelkedett értékben mérték Szöul Kangnam-ku városrészében a foszfodieszteráz-5-gátlók (PDE5-gátlók) szintjét (ez tartalmazza a Viagra is), amikről azt kell tudni, hogy fokozzák a vér beáramlását a barlangos testekbe, ezzel javítanak a merevedésen. Kangnam-ku városrészben számos piros lámpás övezet és night-club található – írja az AFP egy kutatásra hivatkozva.

„A becslésünk alapján a PDE-5-öt 31 százalékkal többen/gyakrabban használják ezekben a régiókban, mint azokon a helyeken, ahol kevesebb night-club található” – vonták le az eredményeket a Scientific Reportsban közzétett kutatásban.

A szakértők a vegyi anyagokat a befolyó és kiömlő berendezéseknél vizsgálták meg Szöul két szennyvíztelepén, és aztán a kijutott vizekben is, és arra jutottak, hogy a tisztítás során nem is sikerült maradéktalanul megszabadítani a vizet a kemikáliáktól.

„A piac növekedését látva pedig könnyen látható, hogy várhatóan még több PDE-5 ürül majd” – írták.

A dél-koreai, 30–39 év közötti férfiak mintegy 23 százaléka merevedési zavarral küzd. A PDE-5-gátlót gyakran illegálisan alkalmazzák étrend-kiegészítőkben vagy más gyógynövényes termékeknél is. Egy közelmúltbeli kutatásban 188 étrend-kiegészítőt vizsgáltak, és 80-ban találtak is PDE-5-gátlót.

A becslések szerint 2025-re világszerte 322 millió férfit érintenek majd merevedési zavarok. A kalkuláció alapján Ázsiában addigra az 1995-ben mért 87 millióról már 200 millióra emelkedik majd az erekciós problémákkal küzdők száma az idősödő populáció miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!