57 ember a tengerbe fulladt, amikor felborult egy migránsokat szállító csónak Tunézia közelében

2021. május 18. – 17:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Legalább 57 ember vízbe fulladt, 33 főt viszont sikerült élve kimenteni a tengerből, miután egy menekülteket és migránsokat szállító gumicsónak felborult Tunézia partjainál – közölte kedden a tuniszi védelmi minisztérium.

Az MTI és az Al Jazeera beszámolója szerint a hajó még vasárnap indult útnak a líbiai Zuárától. Mintegy kilencven ember utazott a fedélzeten, akik nem messze a tunéziai partoktól szenvedtek hajótörést, közülük legkevesebb 57-en eltűntek, a tunéziai parti őrség csak 33 embert tudott fedélzetre segíteni.

A szerencsétlenül járt migránsok a dél-olaszországi Lampedusa szigetét akarták elérni, hogy onnan valamilyen úton-módon továbbjuthassanak Európa más tájaira. A kimentettek főleg bangladesiek voltak. A tunéziai hatóságok intézkedéseket hoztak, hogy visszajuttassák a túlélőket hazájukba, s a líbiai partoktól nem messze lévő Zarzísz kikötőjébe szállították őket.

Idén már legalább 685 ember fulladt a Földközi-tengerbe az ENSZ becslései szerint, csak az elmúlt néhány hétben több mint 60-an jártak így Tunézia közelében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!