Megszüntették a Donald Trump elleni vizsgálatot a pornósztár Stormy Daniels ügyében

2021. május 8. – 07:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Szövetségi Választási Bizottság (FEC) megszüntette a vizsgálatot Donald Trump volt amerikai elnök ellen, a kampánypénzek feltételezett törvénytelen felhasználásának ügyében – írja az MTI. A bizottság a döntést azzal indokolta, hogy a tagjai nem tudtak megegyezni a folytatást illetően, a republikánusok pedig külön közleményben jelentették ki: felesleges a további vizsgálódás.

Az ügy háttere az, hogy Stormy Daniels pornószínésznő azt állította, évekkel korábban viszonya volt Trumppal, és a 2016-os elnökválasztási kampány idején Trump személyes ügyvédje, Michael Cohen pénzt adott neki, hogy ne teregesse ki a részleteket a bulvársajtónak. Cohen, akit egyébként három év börtönbüntetésre ítéltek adócsalásért és a hatóság félrevezetéséért, 2018-ban elismerte a pénz átutalását. A feltételezések szerint a hallgatási pénzt az elnökválasztási kampányra rendelkezésre álló összegből finanszírozták, megsértve ezzel a kampányfinanszírozási törvényt – ezért indult a vizsgálat.

A bizottság döntését Trump üdvözölte, Daniels, és Cohen viszont Twitter-üzenetben bírálta, utóbbi azt írta, Trumpot ugyanúgy el kellett volna ítélni, mint őt. Erre reagálva a volt elnök hazugnak és korruptnak nevezte Cohent.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!