Lényegesen drágább lesz idén a nyaralás

2021. május 07. – 08:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzetközi utazás költségei minden bizonnyal meg fognak ugrani idén a felfokozott kereslet és a kevesebb üzemben lévő repülőgép miatt, írja a BBC. A brit közmédiának a Booking.com szállásfoglaló honlap vezérigazgatója, Glenn Fogel úgy nyilatkozott, hogy az árak már most elkezdtek felszökni.

A koronavírus-járvány alatt a légitársaságok jelentősen visszafogták az üzemben lévő repülőgépeik számát, és amíg sok a bizonytalanság akörül, hogy melyik országban hogyan nyitnak majd, egyik vállalat sem akar túl sok gépet újra üzem behelyezni, akármekkora is a kereslet.

John Grant repülési elemző szerint a lazítások hatására rengetegen akarnak majd repülőjegyeket venni a következő hónapokban annak örömére, hogy másfél év után újra utazhatnak külföldre. Ez a megugró kereslet pedig ahhoz fog vezetni, hogy a légitársaságok megemelik a jegyárakat, hiszen sokan bármit megadnak majd azért, hogy újra utazhassanak.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!