Mintegy harminc embert öltek meg fegyveres támadók egy Burkina Fasó-i faluban

2021. május 4. – 05:28

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy harminc embert öltek meg hétfőn fegyveres támadók egy faluban Burkina Faso keleti részén, írja az MTI helyi biztonsági források közlésére hivatkozva. A fegyveresek a nigeri határnál fekvő Komandjari tartomány egyik falujában rendeztek vérfürdőt.

Helyszíni beszámolók szerint mintegy százan voltak, és először körülzárták a települést, majd házról házra járva gyilkolták az embereket, otthonaikat pedig felgyújtották.
Ez volt az elmúlt hónapok legsúlyosabb incidense a nyugat-afrikai országban.

Egy héttel ezelőtt ugyanebben a térségben fegyveres támadók két spanyol és egy ír újságírót ejtettek túszul és öltek meg, járőröző katonákon rajtaütve.

A hétfői vérfürdő elkövetőinek kiléte egyelőre nem ismert, de a térségben az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetekhez köthető dzsihadista csoportok tevékenykednek. Először Maliban vetették meg a lábukat, három évvel ezelőtt elkezdtek terjeszkedni az ország határain túlra, és jelenleg nagy területeket tartanak uralmuk alatt Maliban, Nigerben és Burkina Fasóban. Az elmúlt három évben több száz katona és civil életét oltották ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!