Többen meghaltak, amikor sziklának ütközött egy embercsempészhajó San Diego közelében

2021. május 3. – 06:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hárman meghaltak és kéttucatnyian megsérültek, amikor sziklaszirtnek ütközött és kettétört egy feltehetően embereket csempésző hajó vasárnap San Diego partjainál – írja a BBC.

A túlzsúfolt hajó egy 12 méter hosszú, kabinos motorcsónak volt, ami Point Loma partjainál ütközött a szikláknak. Amikor kettétört nagyjából 30 ember került vízbe a hatóságok tájékoztatása szerint. Rick Romero, a Sand Diegó-i vízimentő szolgálat illetékese szerint először azt hitték, hogy egy ember van a hajón, de amikor a baleset történt, többtucatnyian kerültek elő belőle, és ugrottak be a vízbe.

A vízimentők jet skikkel és mentőcsónakokkal siettek a bajba jutottak segítségére. Több embert kimentettek a vízből, egyeseket újra kellett éleszteni. A parti őrség több hajója érkezett a helyszínre, hogy a túlélők után kutasson. A hatóságok szerint a túlzsúfolt hajóval embercsempészek próbáltak meg illegálisan embereket bejuttatni az USA-ba, a fedélzeten pedig nem voltak életmentő eszközök.

„Az embercsempészek nem törődnek az általuk kizsákmányolt emberekkel, őket csak a profit hajtja. Számukra ezek az emberek csak árucikkek. Ez látható abból is, ahogyan bánnak velük”

– mondta Jeff Stephenson, a partiőrség illetékese.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!