Több százezer tagú gyermekpornóplatformot állított le a német rendőrség

2021. május 3. – 10:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 400 ezer tagú, darknetes gyermekpornó-hálózatra csapott le a német rendőrség az AFP híradása szerint.

A német rendőrség azt közölte, hogy a „világ egyik legnagyobb, darkneten található gyermekpornográfiai platformját” állították le, és április közepén négy tagját le is tartóztatták a hálózatnak.

A rendőrség szerint a „Boystown” névre keresztelt platform 2019 óta létezett, és több mint 400 ezer tagja volt.

A Deutsche Welle azt írja, hogy egy 2017-es anonim tipp alapján indult el a nyomozás, és többhónapnyi munka eredménye, hogy sikerült leállítani a platformot. Több különböző országból származó tagot sikerült beazonosítani a nyomozás során, de az ügy letartóztatottjai német állampolgárok.

Az egyik letartóztatott német állampolgárt azzal gyanúsítják, hogy a saját gyerekét bántalmazta szexuálisan és szándékában állt „felajánlani” a gyerekét más pedofil bántalmazóknak is.

Az illegális, cset-alapú platformot, amelyen nagyjából 200 ezer gyermekpornót tartalmazó bejegyzés volt, többszázan látogatták.

A hatóságok a nyomozás során felfedezték, hogy egy dubaji székhelyű internetszolgáltató bérli a platformot, az illegális fájlokat pedig egy hollandiai szerveren találták meg. A német rendőrség ezután a holland hatóságokkal szorosan együttműködve tudta előbb beazonosítani a szerves pontos helyét, majd leállítani azt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!