Az amerikaiak többsége elégedett Bidennel egy friss felmérés szerint

2021. április 25. – 20:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Száz nappal a beiktatása után az amerikaiak 52 százaléka elégedett a demokrata Joe Biden elnöki tevékenységével – írja az MTI a Washington Post és az ABC amerikai televízió megbízásából készített friss közvélemény-kutatás alapján.

A felmérés szerint a válaszadók 34 százaléka egyértelműen, 18 százaléka pedig valamelye elégedett Biden elnökségével. A demokrata politikus vezetését 42 százalék nem találta megfelelőnek.

Négy évvel ezelőtt készült ugyanilyen felmérés alapján a válaszadók 42 százaléka támogatta csak az akkor száz napja elnökösködő Donald Trumpot. Az MTI ugyanakkor kiemeli, hogy Trumpot és Gerald Fordot leszámítva Bidené a legalacsonyabb elégettségi arány a második világháború utáni amerikai elnökök között száz nappal a beiktatás után. Arról egyébként nem emlékezik meg a magyar állami hírügynökség, hogy Trump népszerűsége soha nem volt ötven százalék fölötti az elnöksége alatt, de ezt itt meg lehet nézni.

Biden száznapos elnökségének népszerűségéről a CBS televízió is készíttetett egy népszerűségi felmérést. Eszerint a megkérdezettek 58 százaléka elégedett, 42 százaléka pedig elégedetlen a kormányzás első száz napjával. Ennél a számításnál ugyanakkor nem vették figyelembe azokat, akiknek nem volt véleménye a kérdésben.

A CBS megbízásából megkérdezettek 72 százalékának volt pozitív véleménye a Joe Biden és kormányzata által megszervezett oltási kampányról. Az ABC és a Washington Post által közzétett felmérés szerint 64 százalék értékeli kedvezőn a világjárvány kezelését. A bevándorláspolitikája ugyanakkor kevésbé népszerű a demokrata elnöknek. A CBS-nél csak a megkérdezettek 43 százaléka, a Washington Postnál pedig még kevesebb válaszoló, csak 37 százalék volt elégedett Biden elnökségének eddigi tevékenységével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!