Jótékonysági bikaviadalt rendeznek Madridban a munkanélküli torreádorok megsegítésére

2021. április 17. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Jótékonysági bikaviadalt rendeznek májusban Madridban a járvány miatt munka nélkül maradt matadorok, más néven torreádorok megsegítésére – közölte az MTI.

A járvány kezdete óta először a jövő hónapban térhetnek vissza a nézők a fővárosi Las Ventas arénába.

A viadalarénák szinte mindegyike zárva volt az elmúlt egy évben, ami pénzügyi válságba sodorta a vitás megítélésű bikaviadalokat. A madridi kormányzat tájékoztatása szerint a május 2-án megtartott viadalra 6 ezer nézőt engednek majd be, ami a férőhelyek mintegy 40 százalékának felel meg. A maszkviselés és a távolságtartás kötelező lesz.

A Spanyolországban nemzeti kulturális örökségként kezelt bikaviadalok már a járvány miatti korlátozások bevezetése előtt is a túlélésért küzdöttek. A társadalom ugyanis megosztott abban a kérdésben, hogy a bikaviadal a spanyol kultúra elengedhetetlen része vagy pusztán kegyetlen és állatkínzó szórakozás.

Egy 2019-es felmérés szerint például a megkérdezettek 56,4 százaléka ellenezte a bikaviadalokat, 24,7 százalék támogatta őket, míg az emberek 18,9 százaléka azt mondta, nekik mindegy, hogy vannak-e bikaviadalok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!