Lövöldözés volt egy indianapolisi FedEx-telephelyen, legalább nyolcan meghaltak

2021. április 16. – 12:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc embert agyonlőtt egy fegyveres helyi idő szerint késő éjjel, 11 óra után Indianapolisban, a repülőtér mellett található FedEx-telephelyen. Ezután a támadó magával is végzett – írja az Associated Press a rendőrség tájékoztatása alapján.

A lövöldözésben emellett többen is megsérültek, legalább négyen kórházba kerültek, közülük egy fő kritikus sérülésekkel. Két másik személyt a helyszínen megvizsgáltak és elláttak a mentők, őket el is engedték – közölte Genae Cook rendőrségi szóvivő.

A támadót nem tudták rögtön azonosítani, a nyomozók még adatokat gyűjtenek, így azt sem tudják még biztosan, hogy korábban vagy jelenleg a FedEx munkatársa volt-e. „Még mindig próbáljuk megállapítani a támadás okát” – tette hozzá Cook.

A FedEx szállítmányozó, kézbesítő cég közleményt adott ki a lövöldözés után. Ebben azt írták, természetesen mindenben együttműködnek a hatóságokkal, hogy feltérképezhessék a történteket. „A biztonság kiemelten fontos számunkra, az érintett családok fogadják együttérzésünket” – írták.

Az Egyesült Államokban az utóbbi hónapokban több lövöldözéses eset is történt: csak Indianapolisban ez a harmadik idén. Januárban öt embert, köztük egy várandós nőt ölt meg egy támadó, márciusban pedig egy férfi három felnőttet és egy gyereket lőtt le, mielőtt erőszakkal elvitte a gyerekét egy vita után. Múlt hónapban Atlantában lőtt egy támadó 8 embert, egy másik pedig Colorado államban nyitott tüzet, amikor tíz embert meghalt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!