Több mint száz halottja van az indonéziai áradásoknak

2021. április 5. – 17:56

frissítve

Több mint száz halottja van az indonéziai áradásoknak
Egy férfi a kezében viszi az értékeit, így próbál átgázolni a vízzel elárasztott utcán Kelet-Timor fővárosában, Diliben. Fotó: REUTERS

Másolás

Vágólapra másolva

Heves esőzések okoztak áradásokat és földcsuszamlásokat Indonézia keleti részén és Kelet-Timorban, a halálos áldozatok száma hétfő estére száztizenháromra emelkedett katasztrófa sújtotta területeken. Több tucatnyian eltűntek, és emberek ezreit kellett kimenekíteni otthonaikból – közölték a helyi katasztrófavédelmi hatóságok az MTI szerint.

Az indonéziai Kelet Nusa Tenggara tartományhoz tartozó Adonara-sziget több településéről jelentettek földcsuszamlásokat. A mentési munkálatokat nehezítik az időjárás okozta áramkimaradások és az utakra dőlt fák. Több híd összeomlott.

Az indonéziai katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több százan vesznek részt a mentésben, az evakuálásban pedig a rendőrség és a katonaság is segít. Sok lakos a három-négy méter mély árvíz elől háztetőkre menekült és azokon várja a segítséget.

Indonéziában gyakoriak az árvizek az októbertől áprilisig tartó esős évszakban, a rossz időjárási viszonyok minden évben sok ember halálát okozzák. Januárban Nyugat-Jáva tartományból két földcsuszamlást jelentettek, ezekben összesen 40-en haltak meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!