Földrengés volt Ausztriában, Sopronban is érezni lehetett

2021. március 30. – 19:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Földrengés volt kedd kora este Ausztriában, olvasóink szerint még Sopronban is érezni lehetett. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szerint a rengés 18:25-kor történt Bécstől nem messze, 8 km-es mélységben. Mivel az epicentrum nagyjából 30 kilométerre volt a határtól, Magyarországon is érezni lehetett. Azért lehetett az epicentrumtól viszonylag messzebb is érezni, mert a felszínhez közelről indult.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az épületekben nem esett kár. A Kurier szerint még a tűzoltókat se hívta ki senki a földrengés miatt. Az elmúlt két hétben ez volt a harmadik érezhető rengés Bécs közelében.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass