Kilencemeletes épület dőlt le Kairóban, 18-an meghaltak

2021. március 27. – 21:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összeomlott egy lakóház szombaton Kairóban, írja az MTI az egyiptomi állami média nyomán. A kilencemeletes épület kora reggel dőlt le az egyiptomi főváros as-Salam negyedében. A romok között 18 halottat találtak. 24 sérültet kórházba szállítottak. A rendőrség lezárta a környéket, hogy visszatartsa a kíváncsiskodókat és a hozzátartozóikat kereső embereket.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta az épület összeomlását, ennek kiderítésére szakértői bizottságot hoztak létre, és megvizsgálják a szomszédos épületeket is.

Fotó: Shokry Hussien / Reuters
Fotó: Shokry Hussien / Reuters


Az egyiptomi nyomornegyedekben gyakran silány minőségű anyagokból építkeznek, így gyakorta dőlnek össze épületek. A nagyvárosokban, Kairóban és a földközi-tengeri Alexandriában pedig az építők a nagyobb haszon reményében gyakran megszegik az építési szabályokat, újabb emeleteket húznak fel régebbi épületekre, amelyek később megroggyannak a pluszterhelés következtében.

Az egyiptomi kormány nemrég országos akciót tartott, az illegális építkezések szabálysértőit börtönbe csukta, és sok esetben lerombolta az engedély nélkül emelt épületeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!