Rendőrök megbilincseltek és fenyegettek egy ötéves gyereket Maryland államban

2021. március 27. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

Két rendőr megbilincselt és válogatott szidalmakkal fenyegetett egy ötéves kisfiút az egyesült államokbeli Maryland államban, azon belül is Montgomery megyében, írja a Sky News. A januári esetről felvétel is készült, ami alapján eljárás indult ellenük.

Az első vizsgálatok szerint a gyerek bűne annyi volt, hogy elszaladt a felügyeletét ellátó tanárok elől, és az utcán találták meg. Miután visszavitték az iskolába, a rendőrnő azt mondta neki, reméli, hogy az anyja megengedi neki, hogy alaposan ellássa a baját. Majd miután a fiú elsírta magát, közvetlen közelről az arcába üvöltött. „Istenem, de alaposan elvernélek, te erőszakos kis szörnyeteg”, ilyesmiket mondogattak neki, és később a kezét is hátrabilincselték.

„Tudod, mire való ez? Azoknak készült, akik nem hallgatnak senkire, és nem tudnak viselkedni!”

– mondta a rendőr, miközben a bilincsre mutogatott.

Fotó: Montgomery County Police Department / Sky News
Fotó: Montgomery County Police Department / Sky News

A felvételen a fiú anyja is hallható, aki arra panaszkodik, hogy bár meg szokta pofozni őt, nincs elég eszköze a fegyelmezésre, mert „a kormány nem engedi”. „Ó, dehogynem” – válaszolta erre a rendőrnő.

A videó kiszivárgása után majdnem ötszázan írták alá azt a nyílt levelet, amelyben a rendőrök kirúgását követelik, akiknek a nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!