Összeütközött két vonat Egyiptomban, legalább 32-en meghaltak

2021. március 26. – 14:16

Másolás

Vágólapra másolva

Kisiklottak, és felborultak a vasúti vagonok abban a súlyos vonatbalesetben, ami pénteken történt Egyiptomban, Szohág tartományban. A balesetben legkevesebben 32-en életüket vesztették, és legalább 66-an megsérültek – írja a Reuters. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a helyszínre 36 mentőegység érkezett, a sérülteket kórházba vitték.

A felvételek alapján többen a roncsokban rekedhettek. A hírügynökség úgy tudja egy magát megnevezni nem kívánó forrástól, hogy a vonatok nem közlekedtek nagy sebességgel. Az ügyben a főügyész vizsgálatot rendelt el. Közben a Sky News már arról ír, hogy az egyiptomi vasúti hatóság közlése szerint a balesetet megelőzően „ismeretlen személyek” meghúzták a vészféket. Ezután szaladt bele a befékezett vonatba a mögötte haladó másik szerelvény.

ífotó: Reuters / Stringer
ífotó: Reuters / Stringer

2017-ben 1793 vasúti baleset történt az országban. Az eddigi legsúlyosabb vonatbalesetet 2002-ben jegyezték fel, akkor több mint 300-an haltak meg, miután kigyulladt egy Kairóból közlekedő vonat. Egyiptom vasúthálózata annyira rossz állapotban van, hogy Abdel Fattáh esz-Szíszi elnök 2018-ban közölte, hogy az országnak mintegy 250 milliárd egyiptomi fontra (4300 milliárd forint) lenne szüksége az elöregedett vasúthálózat felújítására. Szíszi egy nappal azt követően beszélt erről, hogy egy teher- és egy személyvonat ütközésében tizenketten vesztették életüket, írja az MTI.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!