Annyi eső hullott, hogy vízesések alakultak ki az Uluru-sziklán

2021. március 25. – 14:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ritka látványnak számító vízesések alakultak ki a híres ausztrál Uluru-sziklán (Ayers Rock) az elmúlt napok heves esőzései nyomán. Az Ausztrália Északi területén fekvő Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkban kb. 50 milliméternyi eső esett az elmúlt hét végén, ami majdnem egyhatoda a térség átlagos éves csapadékmennyiségének – írja az MTI.

A felhőszakadás nyomán látványos zuhatagok alakultak ki a hatalmas homokkőhegyen. A parkőrök egyedülálló és rendkívüli időjárási eseményként írták le a jelenséget a közösségi médiában.

„Az esővíz hatására a szikla különböző színeket ölt. A sötétvöröstől a fénylő ezüstig és a feketéig, az Uluru minden oldala más-más árnyalatú, a fotósok legnagyobb örömére”

– írták a Facebookon.

Az esőt követően a sivatagi növények virágozni kezdtek és sok állat előbújt a pusztító hőség elől menedéket adó földalatti rejtekhelyéről. Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Uluru-szikla, amelyet korábban Ayers-sziklaként is emlegettek, 348 méterre magasodik ki a sivatagi környezetből Ausztrália Északi területén, Alice Springs közelében.

Fotó: Stacey MacGregor / Reuters
Fotó: Stacey MacGregor / Reuters
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!