Vészhelyzetet rendeltek el Miami Beachen a kontrollálhatatlanul bulizó tömegek miatt

2021. március 21. – 16:00

frissítve

Vészhelyzetet rendeltek el Miami Beachen a kontrollálhatatlanul bulizó tömegek miatt
Fotó: Chandan Khanna/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A floridai Miami Beachen vészhelyzetet rendelt el a szombaton a polgármester, miután kontrollálhatatlanná váltak a tavaszi szünet miatt tömegesen mulatni érkező tömegek, írja a Yahoo News.

Már második alkalommal kellett intézkedniük a hatóságoknak, tavaly márciusban még a koronavírus-járvány kitörése, idén pedig az engedetlen és károkozó emberek miatt.

A vészhelyzet idején a látogatóba érkezők nem tartózkodhatnak az utcán, az éttermeknek pedig este 8-ig be kell zárniuk South Beachen, ahol az éjszakai élet központja van. A megyében éjféltől reggel 6-ig kijárási tilalom van érvényben egyébként is, a koronavírus miatt.

A város egyik legismertebb helye, a The Clevelander South Beach pénteken bejelentette, hogy bezárja éttermeit és bárjait, és csak a szállodát fogja működtetni.

A kijárási tilalom alatt az a három híd, ami összeköti a Miami Beach-szigetet Miami szárazföldjével, este 10 és reggel 6 között le lesz zárva a forgalom elől, illetve csak a helyi lakosok, az ott dolgozók és a szállodák vendégei vehetik igénybe.

Raul Aguila megbízott városvezető szerint a kijárási tilalom a közbiztonság fenntartása miatt fontos, a polgármester, Dan Gelber pedig azt mondta, az elmúlt években érzékelhetően növekedett a bulik hangereje. Szerinte ez azért lehet, mert az ország többi részében most még vagy nem nyitottak ki a szórakozóhelyek, vagy túl hideg van még a kinti bulizáshoz.

Richard Clements, a Miami Beach-i rendőrfőkapitány elmondta, az elmúlt napokban többször szembesültek azzal, hogy éttermekben verekedések törtek ki, az emberek randalíroztak. Az ilyen esetekről videók is kikerültek, amiken elmondása szerint az emberek asztalokat és a székeket dobálták, vagy használták fegyverként egymás ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!