A francia rendőrök lefoglaltak 25 kiló ecstasyt, amiről később kiderült, hogy Haribo cukorka

2021. március 19. – 23:29

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi rendőrség március 17-én a lenti Twitter-üzenettel számolt be egy diadalmas drogfogásról. Az üzenet értelmében sikerült rajtaütniük egy díleren, akinél mintegy 25 kilogramm ecstasyt és MDMA-t foglaltak le, aminek az utcai értéke nagyjából egymillió euró (kb. 367 millió forint).

Lefoglaltak továbbá 23 lopott telefont, egy gépet, amivel pofás kis vákuumzacskókba lehet csomagolni a drogot, valamint mintegy 800 euró (kb. 295 ezer forint) készpénzt. Igazán szép zsákmány, ráadásul két rendőr hajtotta végre a nagyívű akciót.

Aztán jött a fekete leves.

A lefoglalt drogról ugyanis kiderült, hogy nem drog, hanem a Haribo cukorgyár egyik Franciaországban népszerű terméke, a Tagada epres gumicukor – írja a Le Parisien.

A lap információi szerint a blama után a rendőrök elengedték az őrizetbe vett dílert, viszont valószínű, hogy így is eljárást kezdeményeznek ellene.

A drogról ugyan kiderült, hogy nem drog, de arra a letartóztatott díler nem tudott választ adni, hogy miért van nála tulajdonképpen 23 lopott mobiltelefon, így ebben az ügyben biztosan nyomozást kezdenek a rendőrök.

És hát arra a kérdésre is nagyon jó lenne megtudni a választ, ami az egész történetben a legérdekesebb, hogy miért darál le valaki 25 kiló gumicukrot, hogy aztán akkurátusan úgy csomagolja be, hogy megszólalásig hasonlítson egy tasak drogra?

Azután, hogy kiderült a nagy fogásról, hogy kacsa, természetesen elszabadult a humor a rendőrség Twitter-üzenete alatt, hirtelen borzasztó népszerűvé vált a poszt. Az emberek pedig nagyobbnál nagyobb fogásokról készült fotókat küldözgettek a rendőröknek, mint például ezt a cukorkás állványt egy hipermarketből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!