Cliffhanger Idahóban: hídról lelógó autóból mentettek ki embereket és kutyákat

2021. március 17. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Mély szakadék fölött, egy hídról lelógó platós kocsiból mentettek ki két embert Idaho déli részén – írta az MTI a helyi hatóság közlése alapján.

A pickup egy lakókocsit vontatott a hétfő délutáni baleset idején. Amikor egy rendőr odaért a helyszínre, az autóban egy nő és egy férfi ült, a kocsi pedig fejjel lefelé lógott a Malad-szakadék felett átívelő hídról. A szakadék keskeny, de nagyjából 30 méter mély, ami körülbelül egy tízemeletes ház magassága. Legmélyebb pontja mintegy 76 méter.

A kocsit a lezuhanástól csak néhány biztonsági lánc tartotta vissza, amellyel a 9 méteres lakókocsit vontatta. A lakókocsi a hídon maradt.

A rendőr és a helyi serif először egy teherautó láncaival biztosították, hogy a lelógó jármű a mélybe ne zuhanjon, amíg a mentőcsapat megérkezik.

Ezután a speciális mentők kötélen ereszkedtek le a hídról a kocsihoz, hogy a két utasra hámot erősítsenek, és biztonsággal visszajuttassák őket a hídra. Mindkettejüket kórházba vitték, bár úgy tűnt, egyikük sincs életveszélyes állapotban. Kiemeltek két kis testű kutyát is, őket egy közelben lakó rokonhoz vitték. Hétfő este még folyt az autó mentése.

Szemtanúk szerint a sofőr a baleset előtt elvesztette az uralmat a kocsi fölött, amely először a jobb oldali korlát felé fordult, mielőtt a bal oldali korlátnak ütközött, és leszaladt a hídról, a lakókocsi pedig keresztbe fordult a híd két sávján. A baleset okait egyelőre vizsgálják.

További képek a mentésről:

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!