101 kiskutyát találtak étlen-szomjan a német rendőrök egy Magyarországról érkezett teherautóban

2021. március 16. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Magyarországról Belgiumba tartó teherautót állítottak meg a német rendőrök március 13-án Nürnbergnél. A teherautóban 101 kölyökkutya volt. Az állatok ki voltak száradva, nem jutottak ételhez, erős hasmenéstől szenvedtek, és a papírjaik sem voltak rendben – olvasható a közép-frankföldi rendőrség Facebook-oldalán.

A koronavírus-járvány alatt Nyugaton is megnövekedett a kereslet a háziállatok iránt. Ezt a lehetőséget sokan ki akarják használni.

A német rendőrség március 13-án, nem sokkal éjfél előtt állított félre egy „élőállat-szállítás” feliratú, magyar rendszámú teherautót Nürnbergben. A szállítólevél szerint a teherautó Belgiumba tartott, rakterében pedig 101 különböző fajtájú kölyökkutya volt.

A rendőrök látták, hogy a ketrecekben tartott kiskutyák elég rossz állapotban vannak, ezért értesítették a nürnbergi állatmenhely dolgozóit. Az állatmenhely munkatársai a következőket állapították meg:

  • A kiskutyáknak nem volt mit enniük és inniuk, pedig a teherautó szállított ivóvizet és kutyaeledelt.
  • Mindegyik állatnak hasmenése volt, és a kiszáradás tüneteit mutatta.
  • A kutyák mérete nem felelt meg a mellékelt oltási bizonyítványokban megadott életkoruknak.
  • Két kölyökkutya valószínűleg a szállítás közben sérült meg a szűk ketrecek miatt.

A kutyákat a nürnbergi állatmenhelyen helyezték el. A teherautó vezetője ellen folyik a vizsgálat.

A kutyákat máris sokan szeretnék befogadni, de a rendőrség azt kéri, senki ne hívja a menhelyet, mert az állatokat egyelőre nem adhatják ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!