Részeg ukrán tiszt csapódott autóval egy parkoló vadászgépbe, mindkettő ripityára tört

2021. március 13. – 10:18

Részeg ukrán tiszt csapódott autóval egy parkoló vadászgépbe, mindkettő ripityára tört
A balesetben összetört vadászgép és autó – Képek: Twitter

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Volkswagen Touran csapódott az ukrán légierő egyik MiG–29-es vadászrepülőgépébe. Az autót egy részeg ukrán tiszt vezette. Maga az eset még szerda éjjel történt, de most kerültek róla nyilvánosságra fotók – írja a Drive.

A történteket az légierő központi parancsnoksága is megerősítette egy Facebook-bejegyzésben. Eszerint a repülőgép elvontatása közben történt az ütközés, amely után tűz is kigyulladt, de ezt a tűzoltók gyorsan ártalmatlanították. Az autó sofőrje is megsérült, elsősegélyt kapott, az állapota kielégítő, de az eset után további orvosi ellátásra szorult. Az ügyben nyomozás indult. Később a hatóságok elárulták, hogy az autó a légierő egy 47 éves századosának magánautója, és a sofőr a baleset idején részeg volt.

A baleset a Vaszilkiv légi támaszponton történt, ahol a központi parancsnokság is található. A megsérült vadászgép a bázison állomásozó 40. taktikai repülődandárhoz tartozik. A képek alapján a MiG–29-es is komoly károkat szenvedett, a sorsáról hivatalos közlemény nem jelent meg, feltételezések szerint leszerelhetik. Az ukrán légierőnek körülbelül 35 MiG–29-ese van.

Az alkoholprobléma nem új jelenség az ukrán hadseregben, és az országos sújtó belső harcok az orosz támogatású szeparatistákkal csak tovább rontottak a helyzeten. Egy ukrán újságírónak egy önkéntes azt mondta 2014-ben, hogy az első számú ellenségük a szeparatisták és az orosz zsoldosok, a második az ukrán főparancsnokság, a harmadik pedig az alkohol, és ez ellen szinte lehetetlen küzdeni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!