Letartóztatták az Uber-sofőrt San Franciscóban leköhögő nőt

2021. március 13. – 12:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták azt a nőt, aki lehúzta a maszkját, nevetve közölte, hogy koronavírusos, majd szándékosan leköhögte az Uber-sofőrjét azok után, hogy a férfi megkérte az utasait, hogy az Uber szabályzatának megfelelően viseljenek maszkot útközben.

Az alábbi videóban baloldaldalon látható, 24 éves Malaysia Kinget többek között azzal vádolják, hogy ő fújta le paprikaspray-vel az autó vezetőjét, miután a férfi kiszállította a kocsijából – írja a BBC. Az autóban történteket a sofőr fedélzetikamerája rögzítette, és rengetegen megosztották:

A sofőr, a 32 éves Subhakar Khadka a rendőrségen feljelentést tett. A beszámolója szerint miután felvette az utasait és látta, hogy az egyikük nem visel maszkot, megkérte, hogy tartsa be a maszkhasználatra vonatkozó szabályt, de ennek nem tett eleget. Ezután ki akarta őket szállítani, de erre sem voltak hajlandóak. Amikor férfinak mégis sikerült kiszállítani a nőket a kocsijából, az egyikük az ablakon keresztül még lefújta paprikaspray-vel.

Ahogy az a videón is látszik, nem King volt az első a három utas közül, aki inzultálni kezdte a sofőrt, hanem a sofőr mögött ülő, szintént 24 éves Arna Kimiai. Ő volt az, aki eredetileg sem viselt maszkot, és aki először leköhögte Khadkát. Majd a sofőr telefonját is elvette, sőt róla is letépte a maszkot. A rendőrség szerint Kimiai már jelezte, hogy hajlandó feladni saját magát a történek után.