Több Trabant járja a német utakat, mint Tesla

2021. március 08. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Több Trabant van forgalomban Németországban, mint Tesla – írja a Welt. Bár 1991 óta nem gyártják, az elmúlt 10 évben nagyjából háromezerrel több Trabi járja az utakat, mint korábban – egész pontosan 38 173. 2020 január és 2021 január között ezer Trabantot regisztráltak. A Center Automotive Research felmérése alapján egyébként folyamatosan emelkedik a bejelentett autók száma Németországban, jelenleg 1000 lakosra 580 autó jut.

A Volkswagen Csoport, a Mercedes-Benz és a BMW autóinak népszerűsége folyamatosan nő, de az Opelé lassan csökken: 2010 óta 20 százalékkal kevesebb járja az utakat.. Az importautók versenyét a Hyundai-Kia nyerte.

Bár a Teslás összehasonlítás értelmetlennek tűnhet, nem nagy a különbség. Elon Musk elektromos autóiból 34 ezer van Németországban (nagyjából 4000-rel kevesebb, mint a 30 éve nem gyártott Trabantból). Még a svéd Saab autói is 6000-rel többen vannak a német utakon, pedig a cég évek óta nem gyárt autót.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!