Helikopterre szállt és eltűnt egy szexuális zaklatással vádolt őslakos egészségügyi vezető Alaszkában

2021. március 4. – 06:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai parti őrség szerdán felfüggesztette a szexuális zaklatással vádolt alaszkai őslakos egészségügyi vezető, Andy Teuber keresését – írja az MTI.

Teuber az Alaszkai Őslakosok Törzsi Egészségügyi Szervezetének (ANTHC) volt az elnöke, de kedden lemondott, miután az Anchorage Daily News nevű alaszkai napilap részletesen beszámolt arról, hogy az 52 éves férfit egy volt alkalmazottja szexuális zaklatással vádolja.

A cikk szerint a nő a múlt héten az ANTHC vezetőségének küldött levélben számolt be az esetről. Teuber cáfolta a vádakat, szerinte a „kapcsolat” közös megegyezésen alapult. A férfi ugyanakkor kedden délután helikopterre szállt Anchorage-ban, és eltűnt.

A parti őrség már kedden keresni kezdte Teubert, miután helikopterével nem ért célba az Alaszkai-öböl nyugati részén fekvő Kodiak-szigetnél.

Kedden némi törmeléket találtak a Kodiak-szigettől északkeletre a vízben, de szerdán sem találták meg a roncsokat, a keresést felfüggesztették. A parti őrség szerint az egyedül repülő Teuber feltételezhetően életét vesztette egy balesetben. A parti őrség parancsnoka szerdán azt mondta, egyelőre nem sikerült megerősíteni, hogy a vízben talált törmelékek Teuber helikopteréből származnak-e.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!