5,9-es erősségű utórengés rázta meg Görögország középső részét

2021. március 4. – 21:23

frissítve

5,9-es erősségű utórengés rázta meg Görögország középső részét
Fotó: Ozan Kose/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön 5,9-es erősségű utórengés rázta meg Görögország középső részét, a szerdai, 6,2-es erősségű földrengés után, írja az MTI.

„Erős utórengés volt. Az embereknek a szabadban kell maradniuk”

– mondta egy szeizmológus az ERT közszolgálati televíziónak nyilatkozva. A földmozgást Görögország-szerte érezni lehetett.

Az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint a földrengés epicentruma 17 kilométerre nyugatra volt Tírnavosztól, a szerdai földrengés központjától.

A katasztrófavédelem szerint a legerősebben sújtott térség Tírnavosz és Elasszona települések környéke. A görög hadsereg elővigyázatosságból több száz sátrat húzott fel, és ivóvízzel és élelemmel látta el az ott lakókat. A Kathimeriní görög napilapnak nyilatkozó egyik szakember szerint az elkövetkező napokban és hetekben további utórengésekre lehet számítani.

A régióban óvintézkedésként több helyen is zárva maradtak az iskolák csütörtökön. Az infrastrukturáért felelős minisztérium szerint a szerdai földrengés után elkezdték felmérni az épületekben keletkezett károkat. Értesülések szerint a Damaszi nevű település egyik iskoláját teljesen újra kell építeni, másik kettő pedig komoly károkat szenvedett.

A regionális kormányzó szerint körülbelül száz épületben keletkezett komoly kár, néhány régi ház pedig összeomlott. Senki nem sérült meg.

Szerdán 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Görögország középső részét. A földmozgás fészke a földtani intézetek szerint tíz kilométeres mélységben volt, 20 kilométerre délre Elasszona településtől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!