A Capitolium újabb támadásáról szóló pletykák miatt megerősítik az épület védelmét március 4-én

2021. március 3. – 18:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A QAnon követők szerint Donald Trump március 4-én tér vissza a hatalomra, a Capitolium rendőrsége ezért szerdán közölte, hogy a szélsőjobboldali összeesküvés-elmélet miatt megerősítik az épület védelmét csütörtökön, írja az ABC.

A rendőrséghez olyan információk jutottak el, melyek szerint „egy beazonosított milíciacsoport március 4-re tervezte meg a Capitolium újabb támadását”. Az FBI által „szélsőségesnek” minősített hírszerzés nem fix információ, de a Capitoliumban felkészülnek a lehetséges támadásra.

„Osztályunk együttműködik a helyi, állami és szövetségi partnereinkkel a Capitoliumot érintő bármilyen fenyegetés elhárításában. Az információk érzékeny jellege miatt több részletet nem kívánunk elmondani”

– írta a Capitolium rendőrségének nyilatkozata. A rendőrséghez eljutott, Capitolium megrohamozásáról szóló hírek hitelessége továbbra sem világos.

Gárdisták a Capitolium épülete előtt – Fotó: Eric BARADAT / AFP
Gárdisták a Capitolium épülete előtt – Fotó: Eric BARADAT / AFP

Trump-párti tüntetők január 6-án törtek be a washingtoni Capitoliumba, az amerikai törvényhozás épületébe, ahol a kongresszus két házának együttes ülésén a tagállamokból érkező elektori szavazatok hivatalos megszámlálása zajlott. A támadás óta a Capitolium épületét megerősítették kerítéssel, illetve a Nemzeti Gárda embereivel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!