Bevittek egy rendőrségre egy harci kakast Indiában, miután halálosan megvágta a gazdáját

2021. február 28. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenfél helyett gazdájával végzett egy „felfegyverzett” harci kakas Indiában egy illegális kakasviadalon. A szárnyas lábához egy 7 centiméteres éles kést erősítettek, és amikor az állat a viadal előtt meg akart szökni a gazdájától, azt olyan súlyosan megvágta lágyéki tájon, hogy a férfi elvérzett.

A rendőrség közlése szerint az eset néhány napja történt egy Lothunur nevű faluban a dél-indiai Telangana államban – írta az MTI.

A tiltott kakasviadalra 16 ember gyűlt össze, ők az incidens után sietve szétszéledtek. A résztvevőket, akiket több törvénycikkely megsértésével is megvádolhatnak, keresik.

A kakast egy időre bevitték a rendőrőrsre, majd átadták egy szárnyasfarmnak. A rendőrség szerint meg kell majd jelennie „tanúként” az ügyben tartandó bírósági tárgyaláson.

Indiában már az 1960-as évek óta tiltott a kakasviadal, főleg falvakban azonban még elég gyakran előfordul. Tavaly Andhra Prades államban sebezte halálra a nyakán a gazdáját egy harci kakas a lábára erősített éles pengével, miközben egy illegális kakasviadalra tartottak.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!