Tengeri szemét tartott életben egy férfit, aki a Csendes-óceánba zuhant

2021. február 25. – 12:53

frissítve

Tengeri szemét tartott életben egy férfit, aki a Csendes-óceánba zuhant
Fotó: Rehman Asad/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Teherhajóról esett le egy litván férfi Francia Polinéziánál, és tengeri szemétbe kapaszkodva élte túl több mint fél napig, mire kimentették, írja a BBC.

A Silver Support nevű litván cég egyik hajója szállított árut az új-zélandi Tauranga és az Egyesült Királysághoz tartozó Pitcairn-szigetek között. Az 52 éves férfi főmérnökként tartózkodott a hajón, amiből a vízbe zuhant.

A gépházban elvégzett műszak után ment ki a fedélzetre levegőzni, ahol valószínűleg megszédült, így esett az óceánba. Munkatársainak hat órával később tűnt fel, hogy nincs a fedélzeten, a kapitány ekkor visszafordította a hajót. A férfi helyzetét munkanaplója alapján azonosították be, megnézték a legrégebbi időpontot, amikor még biztosan a hajón volt, ebbe az irányba indultak vissza.

Mikor a vízbe esett, nem viselt mentőmellényt, de a távolban kiszúrt egy fekete pontot, amiről kiderült, hogy egy horgászbója, amire tengeri szemét akadt. Végül ebbe a szemétbe tudott megkapaszkodni.

A férfi fia a helyi médiának nyilatkozva azt mondta, apja nem nagyon emlékezett semmire a történtekből, nagyon fáradt volt, és az is lehet, hogy ájult állapotban vészelte át a félnapnyi időt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!