Letartóztatták a mexikói drogbáró, El Chapo feleségét

2021. február 23. – 06:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták hétfőn az életfogytig tartó börtönbüntetését töltő mexikói drogbáró, a Köpcös (El Chapo) néven ismert Joaquín Guzman feleségét kábítószer-kereskedelemben való részvétel gyanújával, jelentette be kedden az amerikai igazságügyi minisztérium. A 31 éves Emma Coronel Aispurót a virginiai Dulles nemzetközi reptéren fogták el, várhatóan kedden kell megjelennie valamelyik washingtoni szövetségi bíróságon. Azt nem tudni, hogy a mexikói-amerikai kettős állampolgársággal rendelkező nő mit csinált Washingtonban.

Az ügyészség szerint Guzman felesége segítségével szökött meg a mexikói Altiplano börtönből 2015 júliusában, és amikor 2016 januárjába megint elfogták a drogbárót, Coronel elkezdte megszervezni a kiszabadítását.

A hírhedt Sinaola kartell vezetőjét ezután rövid időn belül kiadták az Egyesült Államoknak, ahol két éve ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre, a most elfogott nő rendszeresen jelen volt a tárgyalásokon. Guzman az Egyesült Államok legszigorúbban őrzött börtönében, a coloradói Florence-ben tölti büntetését.

Coronel mindössze 18 éves volt, amikor Guzman 2007-ben elvette feleségül. Az ügyre rálátó források szerint Coronelt nem keresik Mexikóban, elfogásával az amerikaiak próbálják együttműködésre bírni Guzmant. (Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!