Egy kétszintes viktoriánus villát húztak át kamionnal egy új telekre San Franciscóban

2021. február 22. – 14:07

frissítve

Egy kétszintes viktoriánus villát húztak át kamionnal egy új telekre San Franciscóban

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kétszintes viktoriánus villát helyeztetett át egy új telekre tulajdonosa San Franciscóban, hogy megmentse a 139 éves épületet a lerombolástól, írja az MTI. A teljes épületet nyerges vontatók segítségével vitték arrébb a több száz méterre lévő új helyére. Több száz járókelő gyűlt össze, hogy megnézzék, amint a zöld színű ház átkerül a Franklin utcából a Fulton utcába.

Ahhoz, hogy a 24 méter hosszú, kétemeletes villa eljusson a célállomásra, parkolóórákat, közlekedési lámpákat és táblákat kellett leszerelni, fákat kivágni és elektromos vezetékeket lekapcsolni. Ezen a videón látszik a mozgatás:

Azért volt szükség az épület áthelyezésére, mert a telken, amelyen eddig állt, többemeletes apartmanházat építenek. A hat hálószobás, három fürdőszobás ház átköltöztetése a San Francisco Cronicle című lap közlése szerint 400 ezer dollárba (118 millió forintba) került, ennyibe került fele-fele arányban az engedélyek megfizetése és a szállítás költsége.

A különleges akció megvalósításához a város 15 különböző hatóságának engedélyére volt szükség. A szállításért felelős szakértő szerint megérte a pénzt a különleges költöztetés, mivel egy történelmi jelentőségű házról van szó. A 19. században épült viktoriánus házak és a spanyol gyarmati stílust magukon viselő épületek hozzájárulnak San Francisco építészeti atmoszférájához, amely a kaliforniai város egyik turistavonzó különlegessége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!