Kék bundájú kóbor kutyákat találtak egy orosz iparváros közelében

2021. február 21. – 18:25

frissítve

Kék bundájú kóbor kutyákat találtak egy orosz iparváros közelében
Fotó: Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Hét kék szőrű kutyát találtak egy elhagyott üveggyár közelében Dzerzsinszkben, egy Nyizsnyij Novgorod nevű iparváros közelében, Moszkvától 370 km-re keletre. A helyi média február 11-én számolt be a furcsa jelenségről, ezután terjedtek el a színes bundás kutyák fotói, írja a BBC.

A kutyák valószínűleg kék, por állagú üvegfestéktől lettek színesek, amiben a gyár környékén hempereghettek meg. Február 13-án Nizhny Novgorod egyik állatorvosi rendelőjében vér- és ürülékmintát vettek az állatoktól.

Az orosz média szerint a kutyák egészségesnek tűnnek és jól is étkeznek, de továbbra is aggódnak amiatt, hogy egy mérgező vegyszer, például réz-szulfát okozhatta-e a színváltozást a bundájukon.

Csütörtökön zöld bundájú kutyákat találtak Podolszkban, egy Moszkvától 37 km-re délre található ipari város körül. A moszkvai regionális miniszter szerint a kutyák itt egy elhagyatott raktárban tárolt zöld, por állagú festék miatt lettek színesek. Néhány orosz közösségi média oldal viszont azt gyanítja, hogy itt szándékos viccről lehetett szó, és direkt festhették be zöldre a kutyákat, miután a kék szőrű kutyák népszerűek lettek.

Az állatorvosok a podolszki kutyákat is megvizsgálták, de az elszíneződés okát nem találták még meg. A kutyák ebben az esetben is barátságosak és egészségesnek tűnnek.

Bármi is okozta a kutyák bundájának elszíneződését, ezek az esetek rávilágítanak arra, hogy a kémiai szennyezettségnek komoly kockázatai vannak Oroszországban, főleg a kommunizmusban még működő, de mára már elhagyatott iparterületek miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!