Egy 21 éves brit a legfiatalabb nő, aki átevezett az Atlanti-óceánon

2021. február 21. – 16:04

frissítve

Egy 21 éves brit a legfiatalabb nő, aki átevezett az Atlanti-óceánon
Fotó: Atlantic Campaigns/Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Decemberben indult el az észak-yorkshire-i Jasmine Harrison úszásoktató a 4828 kilométeres útra a Kanári-szigeteki La Gomerából. Hetven nap, három óra és 48 perc után, szombaton ért az út végére, Antigua szigetre, írja az MTI.

A nő a BBC-nek elmondta, hogy 2017-es Talisker Whisky Atlantic Challenge verseny döntője után döntötte el, hogy nevezni fog.

Az út alatt voltak nehézségei, két nappal a célbeérés előtt felborult és a könyöke is megsérült. Úgy számolt be az útról, hogy vegyesen élt át jó és rossz élményeket, de összességében örült, hogy ki tudott szakadni a mindennapi rutinból.

„Semmihez sem hasonlítható, hogy tényleg mindentől, a közösségi médiától, a rossz hírektől, szó szerint mindentől elszakadtam.”

Az átkelés során felváltva evezett és aludt két-két órán át. Bár el volt vágva a külvilágtól, műholdas telefonon minden nap beszélt az édesanyjával. Arra a kérdésre, hogy mire vágyik leginkább, miután szárazföldre teszi a lábát, azt válaszolta: „ételre, feltétlenül ételre”.

Harrison amellett, hogy a legfiatalabb női rekorder lett, jótékony célra több mint 10 ezer fontot (4,1 millió forint) is összegyűjtött.
A korábbi rekordot az amerikai Katie Spotz tartotta, ő 2010-ben, 22 éves korában evezte át az Atlanti-óceánt, január 3. és március 14. között. A legfiatalabb átkelő egy Lukas Haitzmann nevű fiú volt, aki 18 évesen, 2019-ben teljesítette a kihívást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!