Az lett az autós üldözés vége, hogy a rendőr ölelgette a feltartóztatott sofőrt

2021. február 13. – 12:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az autós üldözéssel járó rendőrségi akciók elég ritkán szoktak úgy végződni, hogy a gyanúsított átöleli az őt feltartóztató rendőrt, aki hosszasan vigasztalja a síró és remegő embert. Kentuckyban ezt történt, az esetet egy járőr testkamerája rögzítette – írja a New York Post.

Nem öltek meg senkit, nem lövöldözött senki, nem raboltak ki bankot, mégis két megyén át zajló rendőri hajsza alakult ki Kentucky államban. Az ügy előzménye annyi, hogy egy 41 éves nő összeveszett a férjével otthon. Attól tartva, hogy a vita eldurvul és baja lehet, a nő autóba ült és elmenekült otthonról, mielőtt a rendőrök kiértek volna a házhoz.

Az úton száguldó nőt megpróbálta megállítani egy rendőrjárőr, de a nő továbbhajtott az autóval. Ekkor indult meg az üldözés, amelybe több rendőrautó is bekapcsolódott.

A nőt végül egy hodgenville-i parkolóban sikerült feltartóztatni. Az egyik járőr testkamerájának felvételein látszik, hogy a rendőrök fegyverrel a kezükben közelítik meg a kocsit. Egyikük kinyitja az ajtót, majd váratlan dolog történik. A rendőr elteszi fegyverét, leguggol az autóban síró és remegő, fegyvertelen nőhöz, aki átöleli az őt vigasztaló rendőrt.

A videót sajnos nem tudjuk beágyazni ide, ide kattintva nézhető meg.

„Amikor odaértem a vezetőoldali ajtóhoz, és mondtam neki, hogy nyissa ki az ajtót, a nő felemelte a kezét, remegett, mint egy levél. Szegény nő, halálra volt rémülve” – mondta később a Postnak James Richardson rendőrfőnök. A nő keze annyira remegett a félelemtől, hogy nem tudta kikapcsolni a biztonsági övet, a rendőrnek kellett segítenie ebben.

A büntetlen előéletű nőt őrizetbe vették. Rendőri intézkedésnek való ellenszegülés, közúti veszélyeztetés és közlekedési szabálysértés miatt indul eljárás ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!