Egy hónapja EP-képviselő, de már érte szexuális zaklatás a munkahelyén a finn Alviina Alametsät

2021. február 8. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brexit miatt Finnországnak kiosztott extra mandátummal lett EP-képviselő januárban a finn Alviina Alametsä. A 28 éves finn politikus azt mondja, az elmúlt alig egy hónapban, amióta európai parlamenti képviselő lett, már megtapasztalt lekicsinylést, hátrányos megkülönböztetést és szexuális zaklatást is a jelenlegi munkahelyén – írja az Euractiv.

Alametsä egy finn bulvárlapnak, az Iltalehtinek adott vasárnapi interjújában beszélt arról, hogy kapott már kéretlen szexuális ajánlatokat telefonon, többek között egy képviselőtársától is.

A finn képviselő szerint a férfi kollégáinak többsége tisztelettudóan viselkedik, de az EP-ben szerinte így is vannak strukturális problémák. Beszámolt olyan esetről is, amikor csak egy férfi kollégája segítségével tudott bejutni a parlament épületébe, mert a biztonsági szolgálat (az érvényes belépési engedélye ellenére) sem hitte el, hogy EP-képviselő.

Alametsä zöldpárti EP-képviselőként jelenleg a külügyi bizottság, valamint a biztonsági és védelmi albizottság munkájában vesz részt. Korábban hazájában a Helsinki Városi Tanácsnál, illetve a Nobel-békedíjas Martti Ahtisaari által alapított Crisis Management Initiative nevű konfliktuskezelő szervezetnél dolgozott, amely tárgyalásos úton rendez erőszakos konfliktusokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!